Hva betyr coronaviruset for iGaming bransjen?

Hva betyr coronaviruset for iGaming bransjen?

Coronaviruset har spredt seg som ild i tørt gress i Norge de siste dagene. I går fikk vi det første dødsfallet. Bare noen timer etter at det ble annonsert at alt av treningssentre, hårsalonger, massasjestudioer og skoler ville bli stengt. De som ikke trengte å gå på jobb, og som kan gjøre hele eller deler av jobben sin hjemme, oppfordres til å benytte seg av den muligheten.

 

Alle tanker går til de i risikogruppen og deres nære. Ta godt vare på dere selv og pass på å følge rådene til FHI.

Økonomiske konsekvenser

Ved siden av å gå utover helsen til en stor folkegruppe har viruset enorme økonomiske konsekvenser. Stenging av alt fra treningssentre, hårsalonger og massasjestudioer kan være økonomisk ruin for en rekke bedrifter og ansatte. Hvor mange som vil gå under vil komme helt an på hvor lenge forbudene varer, kombinert med tiltakene regjeringen gjør for å hjelpe disse gruppene. Men gjelder det samme innenfor iGaming-bransjen?

Mer eller mindre pengespill?

Med store deler av befolkningen i hjemmekontor, eller uten mulighet til å gå på jobb, er spørsmålet for de innenfor iGaming-sektoren hvordan deres industri vil rammes økonomisk. La oss se nærmere på de forskjellige faktorene og potensielle scenarioer.

Mange i hjemmekontor

Et stor andel av befolkningen har mulighet til å jobbe hjemmefra. Hjemmekontor betyr samtidig at det er mer individuell fleksibilitet til hvordan en person velger å jobbe. Noen foretrekker musikk, noen har fullt fokus på jobb, men en stor andel i dagens samfunn velger å multitaske

 

Med hjemmekontor har mange samtidig mulighet til å ta hyppigere pauser. Vil flere ta en 5 minutter pause med å spinne hjulene på spilleautomater? Eller spille noen runder poker? Eller vil denne tiden gå med til andre ting? Som for eksempel å oppdatere seg på nyhetene.

Mer fritid

Mange av de i hjemmekontor vil ha mindre å gjøre nå enn om de hadde vært på jobb. Det vil føre til mer fritid, og potensielt pengespill som underholdning.

 

Ettersom skolene holder stengt vil derimot mange foreldre være nødt til å ta et større ansvar for hjemmeundervisning i denne perioden. Her er det dermed faktorer både for og mot mer spilling.

Samtidig vil personer innenfor servicebransjen ha en usikker økonomisk fremtid. Det gjelder mange innenfor pleie og velvære, restauranter og barer, og personlige trenere for å nevne noen. Her kan mange potensielt kvie seg fra å bruke penger på underholdning ettersom inntektskilden deres er berørt. Tiltak fra regjeringen kan dempe dette noe.

Mer underholdning

Mange vil ønske å ha fokus på noe annet enn coronaviruset, og over tid vil det for mange bli kjedelig å sitte i karantene. Alpinbakker er stengt og folk oppfordres til å holde seg unna hverandre. Dette vil mest sannsynlig føre til mer fokus på underholdning. Uavhengig om det er Netflix, dataspill, poker eller spilleautomater. 

Store tap for selskapene med fokus på odds?

Allerede forrige uke ble det annonsert at Serie A ville ta en måned pause. Vi har sett at to renn i alpint har blitt avlyst, Raw Air ble ikke gjennomført og i de fleste land går kamper for tomme tribuner. Nå er også både Europa League og Champions League utsatt på ubestemt tid. I tillegg ser det mørkt ut for årets største odds-begivenhet, nemlig EM i fotball. 

 

Etter all sannsynlighet vil alle de mest populære sportsbegivenhetene bli utsatt eller kansellert de nærmeste dagene. Selv om Premier League ønsker å gjennomføre kampene sine ble kampen mellom Arsenal og Manchester City utsatt, og det er allerede tre lag i karantene. Dette gjelder både Arsenal, Chelsea og Everton.

 

Mangelen på sport vil mest sannsynlig føre til en enorm nedgang for selskaper med fokus på odds. Hvor lenge dette varer vil ikke bare avgjøre fremtiden til ansatte, men også for etablerte selskaper.