Microgaming blir Games Global

Microgaming blir Games Global

Tidligere i vår ble det offisielt at Games Global kjøpte spillporteføljen til Microgaming. Med andre ord har en gigant forsvunnet fra markedet. Men hva vil det ha å si for utviklingen fremover? Og kan Games Global fornye satsningen?

Oppkjøpet

Games Global er en utvikler som ble etablert så sent som i 2021, og det er derfor interessant at de klarte å gjøre et oppkjøp av spillporteføljen til Microgaming så tidlig som i 2022.

 

I skrivende stund er det ingen detaljer når det kommer til hvor mye Games Global betaler for porteføljen til Microgaming, men da det tross alt er over 3000 titler, kan det ikke være snakk om småpenger.

 

Det ingen tvil om at Microgaming ikke lenger hadde den posisjonen som de hadde tidligere. Tross alt har de ikke klart å komme med nye titler som har tatt markedet med storm på lang tid nå.

 

Sånn sett kan det hende at Games Global fikk en god del rimeligere pris enn de ville fått dersom Microgaming fortsatt hadde vært konkurransedyktige. For de har tross alt ikke hatt mange av sine spilleautomater innenfor de topp 200 mest populære titlene på en lang stund nå.

Fallet til Microgaming

Det er ingen hemmelighet at Microgaming ikke har klart å fornye posisjonen sin som en av de aller ypperste utviklerne på markedet. Faktisk hadde de levd på gamle utgivelser i over et tiår før oppkjøpet.

 

Det sier sitt at deres mest populære spilleautomater fortsatt er titler som Mega Moolah, Immortal Romance, Break da Bank Again og Thunderstruck 2, fortsatt i 2022.

 

Faktisk har ikke kommet med en eneste hit på over 10 år.

 

Det er rett og slett en begredelig statistikk.

Hva vil Games Global gjøre?

Spørsmålet vi stiller oss er selvfølgelig var Games Global vil gjøre fremover. De har helt sikkert en plan rundt oppkjøpet, og de kommer nok ikke til å ruge på spilleautomatene slik Microgaming har gjort i en årrekke nå. Faktisk har de allerede lansert en spennende spilleautomat i høst i Numero Uno.

 

Førsteinntrykket er i hvert fall godt, selv om den mest sannsynlig ikke vil bli en av de aller mest populære titlene på markedet, viser det i hvert fall initiativ.

 

Vi blir ikke overrasket om Games Global virkelig ønsker å konkurrere mot de aller mest populære utviklerne på markedet. Kanskje klarer de igjen å karre seg innenfor de fire mest populære utviklerne, om de kommer seg opp på pallen gjenstår derimot å se. De møter i hvert fall stor konkurranse i Play’n Go, Pragmatic Play og NetEnt.

Innovasjon

Allerede siden oppkjøpet av spillporteføljen til Microgaming, har Games Global vist seg å være innovative. For eksempel lanserer de en svært interessant lykkehjul-automat 20. august 2022. Denne kalles for Mega Money Wheel.

 

Games Global har helt sikkert fått med seg at lykkehjul som Crazy Time, Monopoly Live og lignende har vært svært godt mottatt av spillere. I stedet for å konkurrere direkte med Evolution Gaming og Pragmatic Play live, har de i stedet valgt å forsøke seg på et litt annerledes lykkehjul.

 

Førsteinntrykket er i hvert fall godt, og det forundrer meg ikke at dette kan bli en populær automat. Om den kan konkurrere mot Crazy Time og Monopoly Live, er derimot en annen sak.

 

Det viktigste jeg tar fra denne lanseringen, er at Games Global tør å tenke utenfor boksen. De sitter ikke lenger og venter på gjerdet, og baserer seg på teknologi som Microgaming hadde for 15 år siden. Istedet velger de innovative løsninger, noe som lover godt for utgivelser fra selskapet fremover.

 

Uansett skal det bli svært spennende å følge med på hva Games Global lanserer de neste månedene.